Please do not post a support request without first reading and following the advice in https://retropie.org.uk/forum/topic/3/read-this-first

testers invited for upcoming MAME 2003 stable release



  • @markwkidd it too late now the files will already be mixed through time and corrupted if anyone has backups from day dot and has run mame with these changes. If you truly want to fix this you should pick one of the inputport.c plus or 2003 or the original(recommended) structures and tell users they have to start again. These files wont work properly on input this game on mame as is



  • @grant2258 I just noticed the link you sent was February 2018 rather than February 2019 as my eyes first saw it. I'm glad I didn't make such a substantial change in my last round of work and then forgotten about it in a couple of weeks -- a year is enough to forget though, lol.

    At any rate, my agenda with hacked/non-standard input mappings is to revert them to the way they originally were in MAME. I'm trying not to (further) disrupt existing configurations with my commits right now but as far as I'm concerned it's just a matter of time.



  • @markwkidd just done a mini bisect on the issue date https://github.com/libretro/mame2003-libretro/issues/353

    As far as the segfault goes it doing even pre your message changes. It doesnt segfault during a gdb session. I would imagine it some sort of RA windows initialization or race issue. Cant really rule the core out though just cant debug it because its working in a debugger.

    I would imagine its probably a race condition that doesnt happen in debug mode because its not running fast enough or some other type debugger initialization that set the memory differntly.



  • @grant2258 said in testers invited for upcoming MAME 2003 stable release:

    @markwkidd just done a mini bisect on the issue date https://github.com/libretro/mame2003-libretro/issues/353

    As far as the segfault goes it doing even pre your message changes. It doesnt segfault during a gdb session. I would imagine it some sort of RA windows initialization or race issue. Cant really rule the core out though just cant debug it because its working in a debugger.

    I would imagine its probably a race condition that doesnt happen in debug mode because its not running fast enough or some other type debugger initialization that set the memory differntly.

    Ugh :| It be better if the segfault was because of the messages after all so it could be fixed for real.



  • Well it is crashin in linux as well truns out i had to do a git fetch orin and git merge origin/master. This in itself isint a problem the problem is some emulation will do out of bounds reads thats why there way a key press wait in that message box so the emulation didnt start until you read that message. Its the age old message/confirmation combo that is needed in RA



  • @grant2258 said in testers invited for upcoming MAME 2003 stable release:

    Well it is crashin in linux as well truns out i had to do a git fetch orin and git merge origin/master. This in itself isint a problem the problem is some emulation will do out of bounds reads thats why there way a key press wait in that message box so the emulation didnt start until you read that message. Its the age old message/confirmation combo that is needed in RA

    There has always been an option to disable all of the pre-emulation messages even in MAME 0.78 so it doesn't seem like they would have designed with the expectation that the messages would display.



  • Not going to waste time debating this just let games not working segault even with messages on. Im passed the point of caring to be honest. Deal with the Ra end any way you like. Ill just be doing updates like arcadez mame specific for plus ill free the thread up for other users dont use this core anyway



  • narrowed the ra bug down to the history files its been fixed was probably corrupted from 1.7.5 if anyone else runs into it just delete the old history file

    https://github.com/libretro/RetroArch/pull/7946
    https://github.com/libretro/RetroArch/pull/8022



  • @grant2258 said in testers invited for upcoming MAME 2003 stable release:

    Not going to waste time debating this just let games not working segault even with messages on. Im passed the point of caring to be honest. Deal with the Ra end any way you like. Ill just be doing updates like arcadez mame specific for plus ill free the thread up for other users dont use this core anyway

    It's all good. There are a couple of issues now which are definitely on my plate.

    Because I am a little bit lazy I sometimes try I ask you everything you know about the topic before diving in. It's nice in this case it was not only a bug outside the core but it's already been fixed.



  • you should add info for people to delete there cfg files as the formats changed with the refactors. I tested with cfg files that were there already there .



  • Well found another bug not sure when this one crept in but the midway games need fixed again as this was changed during the refactoring.

    its broke in plus as well with if you turn off bypass audio skew.

    unfortunately the bypass audio skew needs fixed in mame2003 and its off by default. Since you are syncing the cores ill let you decide what you want to do with it.


Log in to reply
 

Contributions to the project are always appreciated, so if you would like to support us with a donation you can do so here.

Hosting provided by Mythic-Beasts. See the Hosting Information page for more information.