Please do not post a support request without first reading and following the advice in https://retropie.org.uk/forum/topic/3/read-this-first

FBNeo glitching roms after update



  • Pi Model: 3B+
    Power Supply used: 5A
    RetroPie Version Used: 4.5.13

    I am using FBNeo for a few arcade games and have roms from a 0.2.97.44 set. Everything worked peachy up until yesterday, when I updated. Some of my FBNeo games stopped working, but not all. Problems range from glitched graphics to a black screen (the bezels do get loaded, though). The problem only occurs with FBNeo, other cores are unaffected.

    A verbose log from runcommand can be found here.

    I suspect it has something to do with the roms version (as detailed in the FAQ here), but rebuilding with clrmamepro and the dat-file from here didn't work. (Granted, I am still a bumbling fool with clrmamepro...)

    The verbose log above mentions Using ROM with good CRC and name and abcop was successfully started however, so I am at a loss as to what the problem is.

    Any insight is appreciated. TIA



  • Did you download the binary or update from source ill test this on my pi if you like ill just need to update the same way as you did though



  • @grant2258 First from source, that's when I first saw this behaviour. Then I did it again from binary, hoping it would go back to an earlier version a bit, but it didn't change anything.



  • @WeirdH woked ok after updating from bin for me compiling now to test from source.

    For now try this go to your folder where your fbneo roms are there should be a fbneo folder in there ie

    /home/pi/RetroPie/roms/arcade/fbneo/
    

    There should be a file in here called abcop.fs delete this file then try again



  • @grant2258 No difference with file deleted.



  • its working fine here. Ill try update my retropie to the latest it hasnt been updated in a while. ill let you know if i have any issues with that. Works fine still with a full system update I would suggest your try this first i updated the os files as well.

    If that fails to work only other thing i can think of is remove the fbneo entries from your core options and see if it helps it will keep the original as well. Just ssh in and

    make sure fba isint running when you do this or it will just over write it

    cd /opt/retropie/configs/all
    cp retroarch-core-options.cfg orig.cfg
    grep -v "fbneo-" orig.cfg  > retroarch-core-options.cfg
    

    to get your original settings back just do a

    cp orig.cfg retroarch-core-options.cfg 
    

    hope you get this working its running fine for me on sdl2 and retroarch on the pi



  • @grant2258 said in FBNeo glitching roms after update:

    cd /opt/retropie/configs/all
    cp retroarch-core-options.cfg orig.cfg
    grep -v "fbneo-" orig.cfg  > retroarch-core-options.cfg
    

    This did the trick, awesome! A thousand thanks to you for helping me.



  • @WeirdH said in FBNeo glitching roms after update:

    This did the trick, awesome! A thousand thanks to you for helping me.

    Your very welcome my good man glad it s working for you :)


Log in to reply
 

Contributions to the project are always appreciated, so if you would like to support us with a donation you can do so here.

Hosting provided by Mythic-Beasts. See the Hosting Information page for more information.