Please do not post a support request without first reading and following the advice in https://retropie.org.uk/forum/topic/3/read-this-first

Cloning into 'PowerBlock'..... failure



  • Hi all

    This is in all probability a user error it is however proving quite vexing getting progress to where I have a fully working PowerBlock.

    The hardware is installed and does switch the RaspPi on, the LED though is always slowly flashing even though RetroPi is up, completed the boot and is running but it never goes a solid always on light and will not switch off using the supplied switch.

    Rasp Pi 3+ : RetroPi 4.5.1

    I have followed the tutorials but am not having any progress in getting the relevant components installed on the RPi.

    Please see below for what happens when running the quick install. Any suggestions in how to resolve this would be greatly received.

    pi@retropie:~ $ wget -O - https://raw.githubusercontent.com/petrockblog/PowerBlock/master/install.sh | sudo bash
    --2020-04-05 20:53:10-- https://raw.githubusercontent.com/petrockblog/PowerBlock/master/install.sh
    Resolving raw.githubusercontent.com (raw.githubusercontent.com)... 199.232.56.133
    Connecting to raw.githubusercontent.com (raw.githubusercontent.com)|199.232.56.133|:443... connected.
    HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
    Length: 2059 (2.0K) [text/plain]
    Saving to: ‘STDOUT’

    •                                                      100%[========================================================================================================================================>]   2.01K  --.-KB/s    in 0.004s  
      

    2020-04-05 20:53:10 (564 KB/s) - written to stdout [2059/2059]

    Reading package lists... Done
    Building dependency tree
    Reading state information... Done
    git is already the newest version (1:2.11.0-3+deb9u5).
    0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 7 not upgraded.
    Cloning into 'PowerBlock'...
    fatal: unable to connect to github.com:
    github.com[0: 81.99.162.48]: errno=Connection timed out
    github.com[1: 2a02:8801:200:1::1]: errno=Network is unreachable

    main: line 20: cd: PowerBlock: No such file or directory
    install: cannot stat 'scripts/powerblockservice': No such file or directory
    install: cannot stat 'supplementary/powerblockconfig.cfg': No such file or directory
    install: cannot stat 'supplementary/powerblockswitchoff.sh': No such file or directory
    install: cannot stat 'scripts/powerblock': No such file or directory
    update-rc.d: error: initscript does not exist: /etc/init.d/powerblock
    main: line 39: /etc/init.d/powerblock: No such file or directory
    Installation of PowerBlock service done.
    [ERROR] The PowerBlock driver executable is not installed
    [ERROR] The PowerBlock service is not running
    You can find the configuration file at /etc/powerblockconfig.cfg.
    pi@retropie:~ $


  • Global Moderator

    There seemed to be some sort of network problem. Does the problem still exist for you?


Log in to reply
 

Contributions to the project are always appreciated, so if you would like to support us with a donation you can do so here.

Hosting provided by Mythic-Beasts. See the Hosting Information page for more information.