Please do not post a support request without first reading and following the advice in https://retropie.org.uk/forum/topic/3/read-this-first

LCD monitor out of range only during emulator launch?



  • Hi there,

    When launching any emulator, I'm getting an "Out of range" on my LCD monitor. I have no issue navigating within ES and I've tried playing around with the resolutions, aspect ratio and not sure what else to play with, just happens within emulators. Any help is appreciated, I'm fairly new to custom resolutions and where to look.

    Pi Model or other hardware: B+
    Power Supply used: through Pi2JAMMA
    RetroPie Version Used (eg 3.6, 3.8.1, 4.1 - do not write latest): 4.4
    Built From: Custom Pre made SD Image on Pi2Jamma website
    USB Devices connected: USB stick
    Controller used: PI2Jamma GPIO
    Error messages received: None
    Log found in /dev/shm/runcommand.log (if relevant):
    Guide used: N/A
    File: N/A
    Emulator: NES?
    Attachment of config files:
    How to replicate the problem:


  • Global Moderator

    @coinguyninja Try using the RetroPie image from retropie.org.uk/download and see if you have a problem. It's hard to know what configs have been changed by a 3rd party image.



  • Figured it out, there was a custom runcommand script that was being ran during launch of each emulator. Once that was disabled, it fixed the problem entirely.



Contributions to the project are always appreciated, so if you would like to support us with a donation you can do so here.

Hosting provided by Mythic-Beasts. See the Hosting Information page for more information.