Please do not post a support request without first reading and following the advice in https://retropie.org.uk/forum/topic/3/read-this-first

[SOLVED] Hotkeys only work sporadically



  • Hello,

    I have a wired Xbox 360 gamepad, which works well.
    But the hotkeys often doesn't work.
    The main problem (for me) is the load state function.
    When I press hotkey + right shoulder (default), I can save the state. A file is cteated in the filesystem.
    When I press hotkey + left shoulder (default) the emulator stops instead of loading the state.
    The same happens if I press hotkey + start. But this is correct.

    If I play a while (30min, 1 or 2 hours, I dont know) I can load a state with hotkey + left shoulder.

    I only used the N64 emulator with mupen.

    Does anyone have any idea what this is or how I can fix it?

    Thanks in advance



  • @draekster check

    /opt/retropie/configs/all/autoconf.cfg
    

    and verify that

    mupen64plus_audio = "0"
    


  • @quicksilver
    Thank you very much. It works!?
    But why

    mupen64plus_audio = "0"
    

    (it was enabled (= "1"))?

    I mean this is an audio option. What does this have to do with key assignments? Is this a bug or do I just not understand the context?



  • @draekster
    If

    mupen64plus_audio = "0"
    

    Then it uses sdl for audio instead of omx. For whatever reason the omx audio plugin makes save states not function properly. You'll also notice that sdl audio plugin provides a more reasonable default volume level and the audio doesn't cut out as much if the game isn't running full speed.



  • @quicksilver

    Okay, so a bug.
    I would never have thought of it by myself.

    Thank you very much.



Contributions to the project are always appreciated, so if you would like to support us with a donation you can do so here.

Hosting provided by Mythic-Beasts. See the Hosting Information page for more information.